Inredningsblogg

Inredningsblogg

Listad

söndag 19 april 2009

Motala sverigens Mallorca och gamla Linköping!!I går var vi en sväng till Motala som jag även har hört kallas som Sveriges Mallis! Hm kanske för den vackra stranden, men jag säger bara Bomstad i Karlstad. Det var ett helt gudomligt väder, solsken och knappt en moln på himlen och ute serveringarna vid Götakanal var fulla av glada människor. Det slutade därför med en smarrig lunch i solen. Disel tyckte nog det var extra festligt att följa med och äta eftersom han fick korv av kocken :)Det blev så klart även en tur till de givna platserna som är med i filmen Göta kanal :) och det knäpptes en hel del kort under dagen. Vi kollade in slussarna och drömde oss bort hur mysigt det vore att ha en jättestor båt och åka på kanalen någon vecka. Hm detta skall uppfyllas i framtiden. Tydligen kan man hyra en stor båt om man är några stycken och vara ute en se så där 10 dagar.


Märktes tydligt att våren är tidigare i Motala än i Karlstad. Vitsipporna blommade och tussilago lyste så fint i dikena. Kunde inte låta bli att plocka med mig lite hem :) Älskar vitsippor!!


Senare på eftermiddagen tog vi en tur till gamla Linköping och tog en promenad bland de charmiga husen och kullerstensgatorna och drömde sig tillbaka hur det var förr i tiden. Tänk vad mysiga så samhällen det fanns förr ett litet bageri där och en liten karamell butik där. En liten bank och små mysiga hus som ser mer ut som dockhus. Tänk hur det var förr, hästana travade på gatorna med mjöllass, några barn leker i gränden och små marknader fanns på det pytte lilla torget. Jag det kändes otroligt mysigt att strosa om kring och drömma om hur det var förr. Rekommenderar helt klart ett besök i gamla Linköping.Tyvärr hade säsongen inte dragit igång än, så det mesta var stängt. Hade nog varit betydligt mysigare om allt var öppet. Men men vi får göra ett kärt återbesök.


Ha en underbar dag!!


//Linda