Inredningsblogg

Inredningsblogg

Listad

tisdag 21 april 2009

trädgårdsplanering!!Trädgårds planeringen fortsätter här hemma!

I går planterades 2 röda rododendron och till min rabatt på framsidan planterades rosa nejlika och blå lavendel. Har även inhandlat 2 vita buskrosor som skall planteras framför fönstren på framsidan.

Sitter även och ritar och drömmer om så vida vår trädgård kommer att se ut om se så där 5 -10 år då det mesta vuxit till sig. Men helst av allt skulle man vilja knäppa med fingrarna och vips så hade man en snygg och fin trädgård som är uppvuxen och klar. Men då blir det inte direkt någon sport och självaste charmen försvinner.

Vill ha en trädgård som är ganska så lättskött men även lite utmaning. Vill att den skall vara fin året om och allt skall inte blomma på en gång. Den skall vara lekvänlig och inte för plåttrig. Hm man har något att bita i.

Mer lavendel kommer det bli på tomten i alla fall för det är en av mina favoriter, vill även ha magnolia och ett japansk körsbärsträd.
Funderar på att sätta dessa i vår mur som förhoppningsvis kommer att bli färdig i helgen.
Känner även att det är smart att sätta ner buskar och träd så fort som möjligt, med tanke på den något jobbiga växttiden, det tar trotsallt väldigt många år innan de blir stora.

Planteringsplaner muren

Magnolia, buxbom, lavendel, nejlika och mossflock blandat med olika sorts perenner och givetvis vårlökar.

Till självaste rundningen i muren, japanskt körsbärsträd blandat med mindre rosor och lavendel.

Trevlig kväll!!

//Linda

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan,
Vad roligt med lite trädgårdsplaneringar, men den som väntar på något gott väntar ju aldrig förlänge, jag tänkte på det med hur det kanske kommer se ut om 5-10 år hos dig. Vi får se om det blir som du önskar.
Hur går det med magen?

Kram!