Inredningsblogg

Inredningsblogg

Listad

lördag 6 juni 2009

Blått eller rosa, jag älskar rosa!!

Surfar runt en hel del och kollar på bebiskläder och jag kan säga att jag handlar en hel del också.
Älskar att shoppa vackra saker till min lilla Novalie i magen :)

Har läst en hel del bloggar och artiklar och även hört en hel del diskussioner från olika håll.
Detta fenomen som ständigt diskuteras. Blott till killar, grått, osv. och lite tuffare. Det skall vara coolt och fränt. Det är för många givet att en kille skall vara tuff och cool. En tjej däremot är det väldiga diskussioner om man köper mycket flickiga kläder som rött och rosa. Men är det en kille som man köper lite coolare fränare kläder till är det oftast inga kommentarer. Why?? varför alltid den omvända diskussionen??? mycket störigt!! Inte kommer man in i ett killrum och säger :
-nej men här var det väl lite väl grabbigt.
Eller?????

Själv är jag en rosa tjej och älskar rosa och kommer absolut köpa rosa och har köpt väldigt mycket rosa. Detta eviga tjat om och hur man skall klä sina barn, genusperspektiv osv. Varför sker inte denna diskussion lika utbrett gällande vad man klär bebis killar? Hm ?? l love rosa


Nepp nu skal jag se på fotboll med pappa!!

//Linda

1 kommentar:

Minxy sa...

Tro mig, det ÄR samma kommentarer om killar (fast inte i exakt lika stor utsträckning). Det finns många hysteriska personer som driver "jämställdheten" till löjliga nivåer genom att bara köpa rosa klänningar till sin son, typ som för att bevisa för världen att som minsann inte är könsstereotypa. Urlöjligt tycker jag. Alla ska få köpa exakt vad dom vill - jag köper gärna grönt till Leo och om nästa blir en tjej så kommer det bli en hel del rosa kan jag lova :)