Inredningsblogg

Inredningsblogg

Listad

onsdag 2 september 2009

Nu har jag tagit prov mot svininfluensan

Nu har jag fått tagit prov mot svininfluensan. Håller tummarna för att det är negativt och att jag bara har en vanlig jobbig förkylning. Känns ändå skönt att ha tagit prov och verkligen veta om man har den eller inte. Hur lång tid det skulle ta innan mina provsvar vet de inte. Blir till att äta alvedon och krypa ner i sängen. Känns ändå som en lättnad att man fått göra detta prov. Känns inge vidare att vara gravid i vecka 36 och känna sig kraftigt förkyld och inte veta något. Eftersom jag inte har någon feber blir det inte någon behandling av tamiflu. Vilket känns bra då man inte vet hur detta påverkar bebisen i magen. Så länge jag inte har feber skall jag behandlas som om jag har en vanlig förkylning. Och jag tror själv inte att jag har svininfluensan, men man kan aldrig veta. Har alla andra symptom förutom feber. Men dessa symptomer har man även i en vanlig influensa. Känner mig lugn och trygg av att lilla Novalie sparkar på som vanligt och verkar må så gott där inne i magen :)

Det var en märklig upplevelse att ta prov:
Fick inte ens gå in på vårdcentralen, var tvungen att ringa på en klocka och invänta på att personal kom och hämtade mig. Fick sitta i ett eget väntrum och när läkaren väl kom var han klädd med skyddskläder som om han skulle till att operera. Munskydd och visir för ansiktet och inplastad från topp till tå. När jag väl gick från vårdcentralen tvättade de handtagen med sprit.

//Linda Sedin

2 kommentarer:

Therese sa...

Skönt för dig att du har fått göra testet nu i alla fall. Jag är också lite krasslig och ont i huvudet men ingen feber, fast barnen har varit lite förkylda nu så det är säkert bara en vanlig förkyldning. Men håller med dej om att det är inte trevligt att inte veta man blir orolig. Håller tummarna för dig att det inte är det. Ha det bra Karm Therese

Minxy sa...

Creepy med alla säkerhetsgrejer runt provtagningen, men självklart BRA att dom har extrema säkerhetsåtgärder OM det skulle vara svininfluensa på någon som de tar prov på.