Inredningsblogg

Inredningsblogg

Listad

tisdag 13 oktober 2009

Lilla NovalieTänk vad tiden rusar fram, det går verkligen undan. Förut gick veckorna så sakta men denna vecka har gått otroligt fort. Knappt man hinner med att förstå. I morgon är vår lilla Novalie 1 vecka gammal!

Historian om hur lilla Novalie kom till världen är lång. Men lite kortfattat:
-Vi skulle bara åka in på ultraljud för att göra en tillväxtkontroll. Väl framme på CSK påbörjades undersökningen och barnmorskan som gjorde ultraljudet blev lite tyst och knepig. Hon gick ut från rummet och kom tillbaka och sa att jag måste in på specialist mödravården och göra en gynundersökning.
Funderade inte direkt så mycket kring det hela, trodde väl mest att det skulle göra någon rutin kontroll. Men det visade sig att jag hade lite fostervatten och att lilla bebisen hade bajsat i magen och vi skickades omedelbart in till en förlossningssal för att bli igångsatt. Fick lite kort information om vad som skulle ske och vad som kunde ske om bebisen inte mådde bra.
Kände hur paniken steg och rädslan trängde sig på. Tog säkerligen en 3 timmar innan jag verkligen fattade: att i dag skall vi ha barn! Helt otroligt vad snabb allt gick, och vad bra. De första 3 timmarna var lugna och behagliga. Fick dropp och god mat och fick sitta och prata med John och vänta på att värkarna skulle dra igång. En mycket läskig känsla, måste jag säga. Det var en hel del tankar som passerade inne i mitt huvud. Värkarna kom och eskalerade lite väl fort och jag han inte få någon bedövning men fick istället akupunktur, som jag varmt rekommenderar. Helt ljuvlig vad skönt det var. Höll liksom på att somna mitt i allt värk.
De sista tre timmarna var lite av en pina men ändå uthärdligt. Fick bäckenbotten bedövning och den var så bra satt, att jag inte ens fattade att bebisen hade kommit ut. Där stod barnmorskan med ett leende och sa: Ni har fått en liten flicka med mycket hår på huvudet. Hela förlossningen gick så fort, vår lilla prinsessa var ute på 6 timmar :)

//Linda


2 kommentarer:

Husprojekt Drömhus sa...

Varmt grattis! Skönt att allt gick bra till slut! Så ljuvlig prinsessa!

Anonym sa...

Vilken fin bild på Novalie! KrAM/ syrran! :)