Inredningsblogg

Inredningsblogg

Listad

torsdag 5 november 2009

Ibland blir man förvånad!

Visst är det lustigt? hur olika människor kan vara, tur är väl det. Ibland får man verkligen svar på tal att intelligensen hos vissa människor är väldigt svag och man börjar fundera på om det är möjligt. Sedan kommer man till det som jag ibland har funderar väldigt mycket över: hur kommer det sig att vissa personer inte kan ta in det som sägs, dvs. totalt missuppfatta en mening och verkligen inte förstå vad som sagts? Funderar även en del på varför vissa människor lägger vikt på ointressanta saker, varför gör man en höna av en fjäder och varför ältar man irrelevanta saker? Det finns många symptomer på vad det kan vara för fel på en del personer. Men vad är det som gör att vuxna människor saknar normala samtalsspärrar eller den sociala biten av vett och etikett? Hur kan en del vuxna bete sig som små arga barn och inte inse att det är löjligt? Många knepiga människor har jag stött på i mitt yrke som reporter, men ibland blir man mäkta förvånad och helt stum av chock. Jag kan säga så här: jag blir förvånad över att en del vuxna inte kan ta kritik på gott och ont. Att man lugnt och sansat inte kan andas in och förstå att ibland gör man fel. Att ibland får man vidga sina vyer och ta in något nytt. I går var jag med om en märklig sak! yttrade mig som jag vanligtvis gör, tack och lov för yttrandefriheten. Till min stora förvåning blir jag uppringd av en annan vuxen person än den jag yttrade mig till och skall få en utskällning, eller en tillsägelse. Om vad? att jag säger vad jag tycker? eller för att den andra personen inte själv kan stå för sina åsikter och säga det själv? Hur kan det komma sig att en vuxen människa ringer och säger fy, fy du får inte yttra dig om andra personer. Hm? mycket märkligt. I alla fall skit samma ”I don´t care.”

//Linda Sedin

7 kommentarer:

Petra sa...

Helt rätt inställning!!

Anonym sa...

Så att så länge man säger vad man tycker så får man säga vad man vill? Som du nu gjorde. Men det gäller bara dig?! Eller, är jag också en av de dumma med diagnoser som missförstått din fantastastiska ärlighet? Om folk missförstår dig kanske det inte enbart är deras eget fel.

Me and my Home sa...

Jag tycker alltid att man skall säga vad man tycker och där efter stå för vad man säger eller sagt
Tack och lov för yttrandefriheten! Givetvis skall man yttra sig men jag menar att man kan göra det själv och inte via andra. Stå upp och säga vad man tycker är ärlighet! Vem anonym är eller vem som missförstår mig undrar jag.
Att du nämner en fråga i mitt inlägg om du är dum? vet inte vem du är eller vad du gjort. När det gäller missförstånd är det en annan sak som kan diskuteras. Mitt inlägg handlar om att jag tycker man skall stå för vad man säger och att jag tycker en del personer är underliga.
//Linda Sedin

Anonym sa...

Undrar om den yttrandefriheten gäller åt båda håll eller om den är enkelriktad..?

Anonym sa...

Eftersom jag är en av dem som också älskar yttrandefriheten så... Here it comes:
Jag råkar veta vem och framför allt VAD det här gäller. För att inte berörd person ska få på käften (orättvist igen, och igen, en ovana ni tycks ha) så kan jag säga att den människa du skriver om är en av mina allra bästa vänner. En tjej som ställer upp i vått och torrt, en som är ärlig och rak. Till skillnad från dig...
Man bör kolla bakgrundsfakta innan man glappar med grötintaget (eller gör svininga inlägg...) I sann reporteranda så bör man ju ta reda på samtliga fakta, eller?! Men vi som var med henne när ni ringde kanske ska skriva om vad vi faktiskt hörde blev sagt från er också eller? Så kan ni ju försöka leta reda på någon rutten sten att kravla in och gömma er under. Men så stora stenar finns väl kanske inte?
Så. Skriv om båda sidorna, eller låt bli. Men då måste man ju skriva opartiskt. En konst du inte behärskar. Fy fan för såna som dig!

Anonym sa...

En blogg är ju inget man är tvingad till att läsa. Man väljer ju helt själv med vad man lägger sin energi och fritid på. Med all rätt så tycker jag att man får skriva sin åsikt och sin åkikt enbart på en egen blogg.Dessutom så är det väl ingen som vet om vad/vem det skrivs om eller inte.Förutom den som skriver.

Anonym sa...

Vi vet..!