Inredningsblogg

Inredningsblogg

Listad

söndag 22 augusti 2010

Min nötallergi har försvunnit!


Inte längre allergisk!? Det är som om jag blivit vän med fienden. Det snurrar runt, runt i mina tankar. Jag brottas med tanken om att våga eller inte våga äta dessa nötter! Men provsvaren ljuger inte och tack vare min graviditet blev det så här underbart bra. Har varit allergisk så länge jag kan minnas. Ja det var väl att ta i, men ganska länge. Sedan 18 mer eller mindre kraftigt allergisk. Har iallafall under mitt sk. Vuxna inte kunnat äta nötter. Min allergi har varit jobbig då den även innefattat en hel rad av allergiska besvär i olika grupper! Jordnötter, hassel, valnöt, mandel etc. Ja till och med coccos som är så sällsynt att vara allergisk mot.

Det är med en skräck-blandad förtjusning jag nu går tillmötes alla dessa godsaker som finns i butikens hyllor. Där står man på affären och plötsligt inser, att man fasen kan äta allt som finns i butiken. Slippa läsa på allt och undvika alla produkter som kan tänkas innehålla spår av nötter. Det känns som jag vunnit högsta vinsten på lotto. Med andra ord, helt obeskrivligt! Tänk att jag nu kan äta nötter! Jag har fått ett helt nytt liv. Men så står man där på affären och får nästan panik. Vad skall man välja av allt i dessa hyllor? Jag kan lova, att jag har handlat en hel del kakor och väldigt mycket godis.
Men nu till the moment då man väl skall få smaka på den där chokladbiten, det gick nästan inte! Där satt man med godisbiten i handen och tänkte; ska jag? Ska jag inte? Man slits av tanken, tänk om jag får en allergichock. Men samtidigt stirrar man på provsvaren och inser att jag kan äta. Haha nästan så man behöver terapi! Hihi

/ Linda

Inga kommentarer: